Múltcore videóajánló

A medium skateshop-on megjelent pár cikk gördeszkás videókrólm, ebből most a Flip videóiból mutatunk pár példát

Flip Sorry Trilógia

Már egy ideje fontolgattam, hogy a Flip videóit mikor posztoljam. Külön, vagy egybe, össze vagy vissza. Arra jutottam, hogy inkább posztolom az összes Sorryt, hogy koherens legyen a kép róluk. Nyers deszkázás, tiszta amerika, az életsílusok pedig közel sem olimpia-kompatibilisek. Mindeközben a deszkás közösség pedig vakarja a fejét, hogy miért ilyen ritkán dobnak ki videókat. Nos, ha ők nem raknak ki videókat, akkor addig leporolhatjuk a régieket. Egy kis ízelítő azokból az időkből, amikor a márka igazán nagyot ment. Arra számíts, hogy az első két videó megy igazán nagyot hangulatra, az adja vissza a márka aranykorát, a harmadik videó már kicsit más.


Flip – Sorry (2002)

Ez a videó Instant klasszikus. Ne hagyd ki. Ha Arto Saari partját nézed meg, akkor megtudhatod, hogy egy évvel a videó előtt miért lett ő az év deszkása. Geoff Rowley bluntslidejai, darkslidejai(amit elvileg ő talált ki) és kinked csúszásait sem érdemes kihagynod, az ő része is teljesen fenomenális. Ez a két part teljesen kötelező. Ezeken kívül is van azért néznivaló a videóban: Boulala nekimegy a Lyon 25-nek, Alex Chalmers pedig a videó készítése alatt napi 6-12 üveg kólát ivott meg. Hogy az utóbbi igaz-e vagy sem azt nem tudom, de a trükkök szerintem magas vércukorszint segítségével jöhettek létre. Salabanzit és Tom Pennyt szerintem nem kell bemutatni, a footage önmagáért beszél. Rune Glifberg a dán pusztító pedig olyan vert partot rakott össze a Prodigy-ra, hogy utána kamillázhatsz egész nap. Legalábbis én így tettem.


Flip – Really Sorry (2003)

Ez egy rövidebb változata az előző őrületnek. Ebben az évben kapta meg Mark Appleyard a SOTY-t. Ennek fényében érdemes lehet rápillantani a partjára a videóban. hangulatban eléggé összefonódik az első két videó, tekintve, hogy csak egy év van közöttük. Nagy különbség nem érezhető. Kötelezően ajánlott alkotás.


Flip Extremely Sorry (2009)

Öt hosszú év alatt el is készült az Extremely sorry. A videóban elég változatos deszkások vannak. Bob “Megaramp” Burnquist-től Tom Penny-n keresztül egészen Rodrigo TX-ig. a deszkázás stílusai összekeverednek. Itt már nem a kétezres évek elején levő önpusztító életmód van hangsúlyozva, hanem “csak” a deszkázás. Van benne továbbá mini-Louie Lopez, mini Curren Caples, és mini-Luan footy, ami érdekes lehet mai szemmel nézve. Willow lépcsőzése sem hétköznapi dolog, és Ben Nordberg néhány trükkje leheletnyi könnyedségével hipnotizál. A videó hangulata már kicsit széthúz, nem olyan, mint az előző kettő, azonban akik a trükkökért néznek videókat nem fognak csalódni.

írta: huba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *